Råvaror

INGA TILLSATSER

På Green Bakery använder vi inga som helst tillsatser när vi bakar.

Våra råvaror kommer i största möjliga utsträckning från västkusten och Västra Götalandsregionen. I de fall vi använder råvaror som kommer någon annanstans ifrån, beror det helt enkelt på att de inte odlas i vårt närområde.


ALLERGENER
Vi tänker på dig som är allergisk. I vårt bageri förekommer ingen av följande råvaror: Nötter, mandel, sojaprodukter, sesamfrö, vallmofrö, ägg eller mjölk.

(I bullar och längder använder vi smör men det förekommer ingen kontaminering till övriga produkter.)

Det finns ett överflöd av billiga råvaror på världsmarknaden. Baksidan av låga priser och långa transporter är i många fall dåliga arbetsförhållanden och en bristande hänsyn till miljön.

I vårt arbete med att bidra till en hållbar utveckling är vi måna om att gynna svenskt jordbruk och småskalig livsmedelsförädling, liksom att undvika onödiga transporter.

På senare år har efterfrågan på ekologiska råvaror ökat vilket gör att det emellanåt inte går att få tag på vissa varor. I vart fall inte till rimliga priser.

För att så långt som möjligt vara säkra på att vi har tillgång till de råvaror vi behöver undviker vi att använda sådana råvaror där tillgång och pris varierar mycket över tiden.


Website by SKV Management Services. 2017