VARFÖR EKOLOGISKT BRÖD?

Att äta ekologiskt innebär inte en uppoffring. Ekologiska livsmedel är oftast småskaligt producerade och de råvaror som används håller absolut högsta kvalitet. 

Den ekologiskt odlade brödsäden håller i många avseenden en väsentligt högre kvalitet än konventionell brödsäd. Den ekologiske bonden låter naturen styra den avkastning jorden ger. Han gödslar med naturlig gödsel och låter säden växa i sin naturliga takt.

Eftersom jorden inte stressas att producera fler skördar än vad naturen medger, hinner den växande säden ta upp mer mineraler och näringsämnen ur jorden. Den långsamma tillväxten gör att också att smakämnen hinner utvecklas på ett bättre sätt.

Att baka med ekologiska råvaror och helt  utan tillsatser ställer höga krav på kunskap om råvarorna och de faktorer som påverkar kvalitén på det färdiga brödet.

Det finns inga genvägar i form av processade bakhjälpmedel, konsistensgivare, smakförstärkare eller andra konstigheter. Form och storlek på bröden kan variera beroende på styrkan i mjölet; på lufttryck, luftfuktighet och temperatur i bageriet och på en rad andra faktorer.

Vi vill såklart att du ska känna igen våra olika bröd på både utseende och smak, och därför arbetar vi varje dag med att anpassa vårt hantverk efter de förutsättningar som gäller för stunden.


Website by SKV Management Services. 2017