line decor
  
line decor
         
         
 
 
 
 

 
VI BAKAR SOM MAN GJORDE FÖRR

Det vill säga före de stora industribageriernas tid. Vi strävar efter att endast använda de bästa råvarorna på marknaden, och att använda dem på ett sätt som gör dem riktig rättvisa. Att vår produktion är ett hantverk är lätt att se, eftersom bröden skiljer sig i storlek och utseende.

SURDEG

Allt vårt bröd bakas på surdeg. Den  gör vi naturligtvis själva efter ett gammalt beprövat recept.

INGA TILLSATSER

Vårt bröd innehåller inga tillsatser, och de flesta är bakade helt utan socker och fett.

Om brödet behöver sötas använder vi normalt ekologisk sirap. Till rårörda bär (lingon och blåbär) använder vi vanligt, ekologiskt, socker. Om fett behövs för att brödet ska bli riktigt bra (t. ex ciabatta eller vörtbröd) använder vi oss av ekologisk, kallpressad rapsolja av högsta kvalitet.

NÄRODLADE RÅVAROR

Green Bakery värnar inte bara om gamla fina traditioner, utan även om småskaligt jordbruk och vår miljö.
Våra råvaror kommer i största möjliga utsträckning från västkusten och Västra Götalandsregionen. I de fall vi använder råvaror som kommer någon annanstans ifrån, beror det helt enkelt på att de inte odlas i vårt närområde.

 

 
 
 

 

 


 

 
  God utveckling!
Under 2015 ökade efterfrågan på våra produkter ytterligare.
 
  Vårt sortiment har växt med bl.a. flera Levain-bröd och försäljningen av kaffebröd går bra!  
  Trots att vi är kunder i Handelsbanken, fortsätter vi att investera i att utveckla effektivare produktionsmetoder - utan att ge avkall på hantverket.  
     

Certifiering
Vi är certifierade enligt KRAV, men de flesta av våra bröd märks som EU-ekologiska. Märket är ekologiskt (gjort av majs- och potatisstärkelse och maltextrakt) och är naturligtvis ätbart!

Saknar du oss?
Om du saknar våra bröd i din butik, får du gärna ta kontakt med brödansvarig, butikschef eller handlare och be dem beställa hem!
 

 
 
    WEBSITE BY: SKV Management Services Ltd, 2016 Copyright: Green Bakery AB, 2016